Fruits

Ροδάκινο

Αποκλειστικά καλοκαιρινό, δροσερό και γεμάτο άρωμα, το ροδάκινο θεωρείται το φρούτο της αγνότητας και της αθανασίας σύμφωνα με κάποιες παραδόσεις της Ανατολής. Περιέχει αρκετή ποσότητα βιταμίνης C, ζάχαρη και πρωτεΐνες και αποτελείται κατά 89% από νερό. Η Ελλάδα έχει πολύ μεγάλη παραγωγή ροδάκινου, περίπου 380.000 τόνους ετησίως και κατέχει την 4η θέση στην Ευρώπη και

Read More →

Πορτοκάλι

Η θρεπτική αξία του πορτοκαλιού είναι μεγάλη καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνη C. Περιέχει επίσης σάκχαρα, κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο και βιταμίνη Α, ενώ σε αυτό υπάρχουν πάνω από 170 ουσίες με εξέχουσες αντιοξειδωτικές δράσεις. Χρησιμοποιείται για την παραγωγή χυμών, ενώ το αιθέριο έλαιο της φλούδας, των ανθών και των φύλλων του χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία αλλά

Read More →

Βερίκοκο

Τα ελληνικά βερίκοκα χαρακτηρίζονται για το χρώμα τους, την ιδιαίτερη γεύση τους και το άρωμά τους. Είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, αλλά περιέχουν επίσης βιταμίνες C, Β1, Β2 και φυσικά σάκχαρα. Από τα βερίκοκα παράγονται μαρμελάδες, κομπόστες, χυμοί και φρουτοπαρασκευάσματα. Η σοδειά του βερίκοκου στην Ελλάδα αρχίζει τον Ιούνιο και διαρκεί μέχρι τον Ιούλιο και

Read More →

Μήλο

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα θρεπτικό φρούτο, καθώς περιέχει αρκετές φυτικές ίνες (3-5 γρ), βιταμίνες (C), αντιοξειδωτικά και μέταλλα που είναι πολύ χρήσιμα και ωφέλιμα για τον ανθρώπινο οργανισμό. Επιπλέον, πολλαπλά είναι τα οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση των μήλων, καθώς παρέχουν αντιγηραντική, αγχολυτική, ηρεμιστική και αντιπυρετική προστασία. Η σοδειά του μήλου στην Ελλάδα

Read More →

Αχλάδι

Το αχλάδι περιέχει βιταμίνη C, ασβέστιο, βιταμίνη Β6 και κάλιο. Είναι ένα αρκετά γλυκό φρούτο λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε σάκχαρα. Η CHB χρησιμοποιεί στα προϊόντα της αχλάδια της ποικιλίας Williams. Η ποικιλία αυτή θεωρείται εξαιρετικής ποιότητας λόγω του ιδιαίτερου αρώματος και γεύσης. Η παραγωγή τους γίνεται στην περιοχή της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας

Read More →

Λεμόνι

Tο λεμόνι είναι φρούτο που χαρακτηρίζεται από πολλούς ως φυσικό φάρμακο. Έχει αντισηπτικές, αντιβακτηριδιακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Στην Ελλάδα ευδοκιμούν οι ποικιλίες λεμονιού που είναι γνωστές ως Maglina, τα οποία χρησιμοποιούνται για την παραγωγή χυμού, αιθέριων ελαίων και καρποκυττάρων. Η παραγωγή τους γίνεται στην ευρύτερη περιοχή του Αιγίου και η συγκομιδή τους ξεκινά από τον

Read More →

Κεράσι

Το κεράσι έχει πολλές βιταμίνες και αντιοξειδωτικές ιδιότητες και χαρακτηρίζεται για το βαθύ έντονο κόκκινο χρώμα και τη γλυκιά γεύση του. Η σοδειά του κερασιού στην Ελλάδα διαρκεί ένα μήνα, από τα μέσα Μαΐου έως τα μέσα Ιουνίου. Η μοναδική ποικιλία που χρησιμοποιούμε στην παραγωγή μας είναι τα «Tραγανά» και παράγουμε εξαιρετικής ποιότητας χυμό και

Read More →

Σταφύλι

Η Ελλάδα ως μεσογειακή χώρα έχει αρκετές ποικιλίες σταφυλιών, που διαχωρίζονται με βάση το χρώμα τους σε κόκκινα, σε λευκά και σε μαύρα. Το σταφύλι ιατρικά καταπολεμά την κατακράτηση των υγρών, είναι πλούσιο σε κάλιο και βιταμίνες, ενώ έχει αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση. Η σοδειά ξεκινά το Σεπτέμβριο και διαρκεί μέχρι τον Οκτώβριο. Στη CHB

Read More →

Ακτινίδιο

Το ακτινίδιο είναι ένα φρούτο πλούσιο σε Βιταμίνη C, με πολλά θρεπτικά συστατικά ωφέλιμα για την υγεία. Οι ποικιλίες Hayward και Τσεχελίδης, που ευδοκιμούν στην Ήπειρο και στην κεντρική Μακεδονία, χαρακτηρίζονται για το βαθύ έντονο πράσινο χρώμα τους και την πλούσια γεύση τους. Στο εργοστάσιο της VITOM τα ακτινίδια προετοιμάζονται και επεξεργάζονται με κατάλληλες μεθόδους

Read More →

Δαμάσκηνο

Το δαμάσκηνο είναι ένα φρούτο με πολύ γλυκιά γεύση και ωραίο άρωμα. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C. Περιέχει, επίσης, βιταμίνη Α, ασβέστιο, κυτταρίνη και μαγνήσιο. Οι κύριες περιοχές καλλιέργειας είναι η Θεσσαλία, η Σκόπελος, η Στερεά Ελλάδα, η Μακεδονία και η Θράκη. Κυριότερες ποικιλίες: Black Beauty, Black Star, Black Diamond, Friar, Stanley, Angelino. Η συγκομιδή

Read More →

Ρόδι

Το ρόδι είναι ένα από τα πιο ωφέλιμα φρούτα για τον ανθρώπινο οργανισμό λόγω των αντιοξειδωτικών του ιδιοτήτων και βιταμινών που περιέχει. Έχει υπέροχη γλυκιά γεύση και έντονο κόκκινο χρώμα. Η CHB επεξεργάζεται την ποικιλία Wonderful, γνωστή για το έντονο κόκκινο χρώμα της, και αυτήν της Επιδαύρου (ποικιλία Ερμιόνη) που είναι γνωστή για την γλυκιά

Read More →

Καρότο

Το καρότο είναι μία εξαιρετική τροφή για τον οργανισμό αφού είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α και έχει αρκετή ποσότητα από βιταμίνες Β1, Β2 καθώς και νιασίνη. Στην Ελλάδα καλλιεργείται κυρίως στη Μακεδονία και τη Στερεά Ελλάδα και η βασική ποικιλία είναι αυτή της «Αιγίνης», με κωνική ρίζα μεγάλου μεγέθους και πορτοκαλί χρώμα. Η CHB το

Read More →

Γκρέιπφρουτ

Είναι ένα φρούτο με υπέροχη αλλά ιδιαίτερη γεύση. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και λιποδιαλυτική δράση. Η παραγωγή του ξεκινά το Νοέμβριο και διαρκεί έως και τον Μάρτιο. Η CHB παράγει συμπυκνωμένο χυμό γρέιπφρουτ.

Read More →