Μήλο

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα θρεπτικό φρούτο, καθώς περιέχει αρκετές φυτικές ίνες (3-5 γρ), βιταμίνες (C), αντιοξειδωτικά και μέταλλα που είναι πολύ χρήσιμα και ωφέλιμα για τον ανθρώπινο οργανισμό. Επιπλέον, πολλαπλά είναι τα οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση των μήλων, καθώς παρέχουν αντιγηραντική, αγχολυτική, ηρεμιστική και αντιπυρετική προστασία.

Η σοδειά του μήλου στην Ελλάδα αρχίζει τον Σεπτέμβριο και διαρκεί μέχρι το Νοέμβριο. Οι κύριες ποικιλίες που χρησιμοποιεί η CHB στην παραγωγή είναι οι Starkin (χαμηλή οξύτητα) και Granny Smith (υψηλή οξύτητα).

Τα κυριότερα προϊόντα που παράγει η CHB από το μήλο είναι:

Πουρές μήλου: Παράγεται από την έκθλιψη φρέσκων και ώριμων μήλων ποικιλίας Starkin και Granny Smith στα οποία έχει αφαιρεθεί η φλούδα και o πυρήνας τους και συσκευάζεται σε ασηπτική συσκευασία.

Διαυγασμένος χυμός μήλου: Προέρχεται από ώριμα ελληνικά μήλα χαμηλής ή υψηλής οξύτητας ποικιλίας Starkin ή Granny Smith αντίστοιχα. Διατίθεται φυσικός (NFC) ή συμπυκνωμένος για μεταφορά με βυτία ή σε ασηπτική συσκευασία.

Προδιαγραφές προϊόντων

ΠΡΟΪΟΝBRIXACIDITYpHBOSTWICKΔΙΑΦΟΡΑΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ
Πουρές μήλου
Min 11
0.20-0.70
3.40-4.00
N/A
Min 400ppm Vit C at production
  • Ασηπτικός σάκος 220 lt σε βαρέλι

  • Χύμα για βυτίο

Συμπυκνωμένος πουρές μήλου
30-32
0.50-1.10
3.70-4.10
N/AMin 400ppm Vit C at production
  • Ασηπτικός σάκος 230 lt σε βαρέλι

Συμπυκνωμένος χυμός μήλου (διαυγασμένος)
70±1
1.10-1.601.60-2.00 min 3.00
3.40-4.10
N/A
  • Test for Pectin negative

  • Test for Starch negative

  • Turbidity <3.5 NTU

  • Κατεψυγμένος σε βαρέλι 260kg

Χυμός μήλου NFC (διαυγασμένος)
Min 11
020-0.400.40-0.70
3.40-4.10
N/A
  • Test for Pectin negative

  • Test for Starch negative

  • Turbidity <3.5 NTU

  • Ασηπτικός σάκος 220 lt σε βαρέλι

  • Χύμα για βυτίο

  • Κατεψυγμένος σε βαρέλι 260kg

Γέμιση μήλου για προιόντα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής
Σύμφωνα με τις απαιτήσεις του πελάτη
Άρωμα μήλου FTNF
FTNF Υδατοδιαλυτής φάσης
  • Σακούλες Πολυαιθυλενίου σε βαρέλια 220lt

Φρουτοπαρασκεύασμα μήλου για γιαούρτια
Σύμφωνα με τις απαιτήσεις του πελάτη
  • Ασηπτική δεξαμενή 1000lt

  • Ασηπτική δεξαμενή 450lt

  • Ασηπτικός σάκος 220lt σε βαρέλι

  • Πλαστικό δοχείο 10 lt

  • Πλαστικό δοχείο 20 lt

Χρονοδιάγραμμα παραγωγής

ΙΑΝΦΕΒΜΑΡΑΠΡΜΑΙΟΙΟΥΝΙΟΥΛΑΥΓΣΕΠΤΟΚΤΝΟΕΔΕΚ
CHB_appleCHB_appleCHB_greenapple

Μίγματα χυμών

BLENDΦΡΟΥΤΑ
Χυμός βερύκοκο, μήλο, πορτοκάλι
CHB_apricotCHB_appleCHB_orange
Χυμός καρότο, μήλο, πορτοκάλι
CHB_carrotCHB_appleCHB_orange
Χυμός μήλο, πορτοκάλι, ανανας, γκουάβα, παπάγια, μπανάνα, μάνγκο, λάιμ
CHB_appleCHB_orangeCHB_ananaCHB_guavaCHB_papayaCHB_bananaCHB_mangoCHB_lime
Νέκταρ μήλο, πορτοκάλι, ροδάκινο
CHB_appleCHB_orangeCHB_peach
Φρουτοποτό πορτοκάλι, μήλο, βερύκοκο, ροδάκινο, καρότο, λεμόνι, μάνγκο, πάσσιον
CHB_orangeCHB_appleCHB_apricotCHB_peachCHB_carrotCHB_lemonCHB_mangoCHB_passion
Χυμός, ροδάκινο, μήλοCHB_peachCHB_apple
Νέκταρ ρόδι, μήλο, σταφύλι, λεμόνιCHB_pomegranateCHB_appleCHB_grapesCHB_lemon

Βιομηχανίες

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣEΦΑΡΜΟΖΟΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Εμφιάλωσης χυμών και αναψυκτικών
χυμοί, αναψυκτικά, φρουτοποτά, νέκταρ
Γαλακτοκομικά
γιαούρτια, επιδόρπια γιουρτιού
HoReCa
κομπόστες ροδάκινων, σιρόπια για ποτά, Tetrapack
Βιομηχανίες παιδικών τροφών
πουρέδες

Πιστοποιήσεις

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
CHBHalal
Μουφτία Ξάνθης
VITOMISO 22000: 2005
QMSCERT
VITOMInternational Food Standard (IFS)
Global Food Safety Institute
VITOMKosher
Εβραϊκή Κοινότητα Θεσσαλονίκης

Μεταφορά

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣΜΕΣΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ
VITOMβυτίοοδικώς από εργοστάσιο
VITOMφορτηγό
οδικώς από εργοστάσιο
VITOMcontainer
ακτοπλοϊκώς από λιμένα Θεσσαλονίκης