Βερίκοκο

Τα ελληνικά βερίκοκα χαρακτηρίζονται για το χρώμα τους, την ιδιαίτερη γεύση τους και το άρωμά τους. Είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, αλλά περιέχουν επίσης βιταμίνες C, Β1, Β2 και φυσικά σάκχαρα. Από τα βερίκοκα παράγονται μαρμελάδες, κομπόστες, χυμοί και φρουτοπαρασκευάσματα.

Η σοδειά του βερίκοκου στην Ελλάδα αρχίζει τον Ιούνιο και διαρκεί μέχρι τον Ιούλιο και η κύρια ποικιλία που χρησιμοποιείται στην παραγωγή μας είναι η Bebeco.

Τα κυριότερα προϊόντα που παράγονται από το βερίκοκο είναι:

Πουρές βερικόκου: Πρόκειται για πουρέ από αποφλοιωμένα και πολτοποιημένα φρέσκα, ώριμα και ελληνικής προέλευσης βερίκοκα, ποικιλίας Βebeco. Συσκευάζεται σε ασηπτική συσκευασία ή σε ασηπτικές δεξαμενές για χύμα μεταφορά με ισοθερμικά βυτία.

Συμπυκνωμένος πουρές βερικόκου: Πουρές από φρέσκα, ώριμα, ελληνικής προέλευσης βερίκοκα τα οποία μετά την πολτοποίηση συμπυκνώνονται κατάλληλα ανάλογα με το βαθμό brix που επιθυμείται.

Κομπόστα βερικόκου: Πρόκειται για βερίκοκα ελληνικής προέλευσης κομμένα στη μέση και συσκευασμένα με σιρόπι σε κονσέρβα.

Πούλπα βερικόκου: Είναι κομμάτια βερίκοκου ποικιλίας Bebeco συσκευασμένα σε ασηπτική συσκευασία. Απευθύνονται κυρίως σε βιομηχανίες παρασκευής μαρμελάδων.

Προδιαγραφές προϊόντων

ΠΡΟΪΟΝBRIXACIDITYpHBOSTWICKΔΙΑΦΟΡΑΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ
Πουρές βερικόκου
Min 10.2
0.90-1.50
3.45-3.85
11.0-17.0
Min 300 ppm VitC at production
  • Ασηπτικός σάκος 220 lt σε βαρέλι

  • Χύμα για βυτίο

Συμπυκνωμένος πουρές βερικόκου
30-32
2.00-3.50
3.20-3.80
14.0-20.0
(11 Bx)
Min 300 ppm VitC at production
  • Aσηπτικός σάκος 220 lt σε βαρέλι

Βιολογικός πουρές βερικόκου
Min 10.20.90-1.503.45-3.8511.0-17.0Min 300 ppm VitC at production
  • Ασηπτικός σάκος 220 lt σε βαρέλι

  • Χύμα για βυτίο

Κομπόστα βερικόκου

1-3-5 Kg
Πούλπα βερικόκου (κομμάτια βερικόκου)
9.0-11.0
3.40-3.90
Pieces of various sizes
  • Ασηπτική συσκευασία

Συμπυκνωμένος χυμός βερικόκου (διαυγασμένος)
65±1
6.00-8.50
3.20-4.00N/A
  • Turbidity < 4 NTU

  • Pectin test negative

  • Κατεψυγμένο σε βαρέλι 260 kg

  • Ασηπτική συσκευασία

  • Χύμα για βυτίο

Φρουτοπαρασκεύασμα βερικόκου για γιαούρτια
Σύμφωνα με τις απαιτήσεις του πελάτη
  • Ασηπτική δεξαμενή 1000lt

  • Ασηπτική δεξαμενή 450lt

  • Ασηπτικός σάκος 220lt σε βαρέλι

  • Πλαστικό δοχείο10lt

  • Πλαστικό δοχείο 20 lt

Γέμιση βερικόκου για προιόντα αρτοποιίας
Σύμφωνα με τις απαιτήσεις του πελάτη
Άρωμα βερικόκου FTNF
Για περισσότερες πληροφορίες στείλτε μας e-mail
  • Χύμα για βυτίο

  • Σε βαρέλι

Χρονοδιάγραμμα παραγωγής

ΙΑΝΦΕΒΜΑΡΑΠΡΜΑΙΟΙΟΥΝΙΟΥΛΑΥΓΣΕΠΤΟΚΤΝΟΕΔΕΚ
      CHB_apricotCHB_apricot  

Μίγματα χυμών

BLENDΦΡΟΥΤΑ
Χυμός βερύκοκο, μήλο, πορτοκάλι
CHB_apricotCHB_appleCHB_orange
Φρουτοποτό πορτοκάλι, μήλο, βερύκοκο, ροδάκινο, καρότο, λεμόνι, μάνγκο, πάσσιον
CHB_orangeCHB_appleCHB_apricotCHB_peachCHB_carrotCHB_lemonCHB_mangoCHB_passion

Βιομηχανίες

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣEΦΑΡΜΟΖΟΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Εμφιάλωσης χυμών και αναψυκτικών
χυμοί, αναψυκτικά, φρουτοποτά, νέκταρ
Γαλακτοκομικά
γιαούρτια, επιδόρπια γιουρτιού
Αρωματοβιομηχανίες
φυσικά αρώματα φρούτων (FTNF flavors)
Βιομηχανίες παρασκευής μαρμελάδων
μαρμελάδες
Βιομηχανίες παιδικών τροφών
πουρέδες
HoReCaκομπόστες βερικόκου

Πιστοποιήσεις

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
CHB
ISO 22000: 2005
QMSCERT
CHBBRCNSF CERTIFICATION
CHBVoluntary Control System (VCS)
SGF International E.V.
Sure – Global – Fair
CHBKosher
Εβραϊκή Κοινότητα Θεσσαλονίκης
CHBHalal
Μουφτία Ξάνθης
VITOMISO 22000: 2005
QMSCERT
VITOMInternational Food Standard (IFS)
Global Food Safety Institute
VITOMKosher
Εβραϊκή Κοινότητα Θεσσαλονίκης

Μεταφορά

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣΜΕΣΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ
VITOMβυτίοοδικώς από εργοστάσιο
VITOMφορτηγό
οδικώς από εργοστάσιο
VITOMcontainer
ακτοπλοϊκώς από λιμένα Θεσσαλονίκης
CHB
βυτίο
οδικώς από εργοστάσιο
CHBφορτηγό
οδικώς από εργοστάσιο
CHBcontainer
ακτοπλοϊκώς από λιμένα Πειραιά