Πορτοκάλι

Η θρεπτική αξία του πορτοκαλιού είναι μεγάλη καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνη C. Περιέχει επίσης σάκχαρα, κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο και βιταμίνη Α, ενώ σε αυτό υπάρχουν πάνω από 170 ουσίες με εξέχουσες αντιοξειδωτικές δράσεις. Χρησιμοποιείται για την παραγωγή χυμών, ενώ το αιθέριο έλαιο της φλούδας, των ανθών και των φύλλων του χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία αλλά και στη ζαχαροπλαστική.

Τα ελληνικά πορτοκάλια φημίζονται για τη γεύση τους και η παραγωγή τους ξεκινά τον Δεκέμβριο και διαρκεί έως τον Οκτώβριο. H CHB επεξεργάζεται τις ποικιλίες Washington Navel, Valencia, Common, Μerlin Μoro, Tarocco και Sanguine.

Τα κυριότερα προϊόντα που προσφέρει η CHB από πορτοκάλι είναι:

Φυσικός χυμός πορτοκαλιού NFC: Πρόκειται για χυμό που προέρχεται από την έκθλιψη ώριμων, φρέσκων, ελληνικών πορτοκαλιών, που κατά την επεξεργασία τους σε αντίθεση με τους συμπυκνωμένους χυμούς , δεν αφαιρείται το νερό που περιέχουν.

Φυσικός χυμός πορτοκαλιού (κόκκινος) NFC: Προέρχεται από την έκθλιψη υγιή, φρέσκων και ελληνικής προέλευσης πορτοκαλιών, ποικιλίας Sanguine, Moro και Tarocco τα οποία ξεχωρίζουν για το κόκκινο χρώμα του χυμού τους όπου στην επεξεργασία του δεν υπόκειται καμία συμπύκνωση (δεν αφαιρείται καθόλου από το νερό που περιέχουν).

Συμπυκνωμένος χυμός πορτοκαλιού: Πρόκειται για χυμό που προέρχεται από φρέσκα, ώριμα, ελληνικής προέλευσης πορτοκαλιών από τον οποίο έχει αφαιρεθεί το νερό, προσφέροντας έτσι σημαντικά πλεονεκτήματα αποθήκευσης και συντήρησης .

Καρποκύτταρα πορτοκαλιού: Φυσικές ίνες πορτοκαλιού που χρησιμοποιούνται για να κάνουν πιο έντονη την αίσθηση του φρέσκου στο προϊόν στο οποίο προστίθενται.

Προδιαγραφές προϊόντων

ΠΡΟΪΟΝBRIXACIDITYpHΔΙΑΦΟΡΑΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ
Φυσικός χυμός πορτοκαλιού NFC (μη συμπυκνωμένος)
Min10
0.50-0.90
3.20-4.00
  • Pulp 3.0-7.0%

  • Κατεψυγμένο σε βαρέλι 180-190 kg

  • Aσηπτικός σάκος 220 lt σε βαρέλι

  • Βib 20 lt

  • Χύμα για βυτίο

Βιολογικός χυμός πορτοκαλιού NFC
Min 10Max 0.90 Ratio min 123.20-4.00
  • Pulp 5.0-9.0%

  • OJ3-OJ5 Standard

  • Κατεψυγμένο σε βαρέλι 180-190 kg

  • Ασηπτικός σάκος 220 lt

  • Bib 20 lt

  • Χύμα για βυτίο

Συμπυκνωμένος χυμός πορτοκαλιού
60±1
3.10-8.70 R7.0-19.0
3.20-4.00
  • Pulp 2.0-6.0%

  • OJ3-OJ5 Standard

  • Κατεψυγμένο σε βαρέλι 220-240 kg

  • Ασηπτικός σάκος 220 lt σε βαρέλι

  • Bib 20 lt

  • Χύμα για βυτίο

Συμπύκνωμα πορτοκαλιού compound
65±1
5.00-6.00R10-13
3.00-4.00
  • Pulp 11.0-15.0%

  • OJ4-OJ5 Standard

  • Κατεψυγμένο σε βαρέλι 220 -240kg

  • Ασηπτικός σάκος 220 lt σε βαρέλι

  • Xύμα για βυτίο

Χυμός σαγκουίνι NFC
Min10
0.80-1.35
3.55-3.95
  • Anthoc.>210

  • Pulp5.0- 10.0%

  • Κατεψυγμένο σε βαρέλι 180-190 kg

  • Aσηπτικός σάκος 220 lt

  • Bib 20 lt

  • Χύμα για βυτίο

Συμπυκνωμένος χυμός σαγκουίνι
60±1
5.90-7.60 R8-10
3.10-3.50
  • Pulp 3.0-5.0%

  • Min 150ppm Anthocyanins

  • Κατεψυγμένο σε βαρέλι 220-240 kg

  • Aσηπτικός σάκος σε βαρέλι 220 lt

  • Bib 20 lt

  • Χύμα για βυτίο

Καρποκύτταρα πορτοκαλιού
Min10
0.53-1.20
3.00-4.00
Min 85% cells
  • Ασηπτικός σάκος 220 lt σε βαρέλι

  • Κατεψυγμένο σε βαρέλι 200-220 kg

  • Bib 20 lt

Bιολογικά καρποκύτταρα πορτοκαλιού
Min 100.53-1.203.00-4.00Min 85% cells
  • Aσηπτικός σάκος 220 lt σε βαρέλι

  • Κατεψυγμένο σε βαρέλι 200-220kg

  • Bib 20 lt

Αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού
Αλδεϋδες 1.1-1.3%
  • Χύμα για βυτίο

  • Βαρέλι 16-70-190 kg

Βιολογικό αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού
Αλδεϋδες 1.1-1.3%
  • Σε πλαστικό δοχείο 23kg

  • Χύμα για βυτίο

  • Σε μεταλικό βαρέλι 180 kg

Φρουτοπαρασκεύασμα πορτοκαλιού
Σύμφωνα με τις απαιτήσεις του πελάτη
  • Aσηπτική δεξαμενή 1000 lt

  • Ασηπτική δεξαμενή 450lt

  • Ασηπτικός σάκος 220lt σε βαρέλι

  • Πλαστικό δοχείο 10 lt

  • Πλαστικό δοχείο 20lt

Άρωμα πορτοκαλιού
FTNF Υδατοδιαλυτής φάσης
  • Σακούλες Πολυαιθυλενίου σε βαρέλια 220 lt

Χρονοδιάγραμμα παραγωγής

ΙΑΝΦΕΒΜΑΡΑΠΡΜΑΙΟΙΟΥΝΙΟΥΛΑΥΓΣΕΠΤΟΚΤΝΟΕΔΕΚ
CHB_orangeCHB_orangeCHB_orangeCHB_orangeCHB_orangeCHB_orangeCHB_orangeCHB_orangeCHB_orangeCHB_orange

Μίγματα χυμών

BLENDΦΡΟΥΤΑ
Χυμός βερύκοκο, μήλο, πορτοκάλι
CHB_apricotCHB_appleCHB_orange
Χυμός καρότο, μήλο, πορτοκάλι
CHB_carrotCHB_appleCHB_orange
Χυμός μήλο, πορτοκάλι, ανανας, γκουάβα, παπάγια, μπανάνα, μάνγκο, λάιμ
CHB_appleCHB_orangeCHB_ananaCHB_guavaCHB_papayaCHB_bananaCHB_mangoCHB_lime
Νέκταρ μήλο, πορτοκάλι, ροδάκινο
CHB_appleCHB_orangeCHB_peach
Φρουτοποτό πορτοκάλι, μήλο, βερύκοκο, ροδάκινο, καρότο, λεμόνι, μάνγκο, πάσσιον
CHB_orangeCHB_appleCHB_apricotCHB_peachCHB_carrotCHB_lemonCHB_mangoCHB_passion

Βιομηχανίες

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣEΦΑΡΜΟΖΟΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Εμφιάλωσης χυμών και αναψυκτικών
χυμοί, αναψυκτικά, φρουτοποτά, νέκταρ
Αρτοσκευάσματα
γεμίσεις για κρουασάν, τσουρέκια, βάφλες
Βιομηχανίες ζαχαροπήκτων φρούτωνκύβοι ή λωρίδες φλούδας
Βιομηχανίες γάλακτος επιδόρπια γιαουρτιού
HoReCaχυμοί σε ΒiΒ, μαρμελάδες, Tetrapack
Ζωοτροφώναποξηραμένη φλούδα
Αρωματοβιομηχανίεςάρωμα πορτοκαλιού

Πιστοποιήσεις

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
CHB
ISO 22000: 2005
QMSCERT
CHBBRCNSF CERTIFICATION
CHBVoluntary Control System (VCS)
SGF International E.V.
Sure – Global – Fair
CHBKosher
Εβραϊκή Κοινότητα Θεσσαλονίκης

Μεταφορά

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣΜΕΣΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ
CHB
βυτίο
οδικώς από εργοστάσιο
CHBφορτηγό
οδικώς από εργοστάσιο
CHBcontainer
ακτοπλοϊκώς από λιμένα Πειραιά