Ροδάκινο

Αποκλειστικά καλοκαιρινό, δροσερό και γεμάτο άρωμα, το ροδάκινο θεωρείται το φρούτο της αγνότητας και της αθανασίας σύμφωνα με κάποιες παραδόσεις της Ανατολής. Περιέχει αρκετή ποσότητα βιταμίνης C, ζάχαρη και πρωτεΐνες και αποτελείται κατά 89% από νερό.

Η Ελλάδα έχει πολύ μεγάλη παραγωγή ροδάκινου, περίπου 380.000 τόνους ετησίως και κατέχει την 4η θέση στην Ευρώπη και την 8η στον κόσμο. Είναι όμως η χώρα με τη μεγαλύτερη παραγωγή κονσερβοποιημένων ροδάκινων και η πρώτη στην εξαγωγή αυτών.

Στη CHB χρησιμοποιούνται οι Yellow Clingstone ποικιλίες, όπως Andros, Everts, Loadel και Katerina. Παράγονται στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία και η συγκομιδή τους ξεκινά στις αρχές Ιουλίου και διαρκεί έως τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Τα κυριότερα προϊόντα που παράγει η CHB από τα ροδάκινα είναι:

Πουρές  ροδακίνου: Πρόκειται για πολτοποιημένα φρέσκα, ώριμα, ελληνικής προέλευσης συμπύρηνα ροδάκινα από τα οποία έχει αφαιρεθεί ο φλοιός και ο πυρήνας. Συσκευάζονται σε ασηπτική συσκευασία ή σε ασηπτικές δεξαμενές για χύμα μεταφορά με ισοθερμικά βυτία.

Συμπυκνωμένος πουρές ροδακίνου:
Πρόκειται για πουρέ ροδακίνου που παράγεται από ελληνικής προέλευσης  συμπύρηνα ροδάκινα φρέσκα, ώριμα και υγιή, ο οποίος συμπυκνώνεται ανάλογα με τον επιθυμητό βαθμό brix.

Κομπόστα ροδακίνου: Πρόκειται για φρέσκα Yellow Clingstone ροδάκινα, κομμένα στη μέση,  σε φέτες ή σε κύβους και συσκευασμένα σε κονσέρβες ή σε βάζα με σιρόπι ή χυμό.

Κύβοι ροδακίνου:
Πρόκειται για ελληνικής προέλευσης ροδάκινα τα οποία κόβονται με ειδική επεξεργασία σε κύβους και συσκευάζονται σε ασηπτική συσκευασία ή σε κονσέρβες με αποτέλεσμα να παραμείνουν αναλλοίωτα τα θρεπτικά συστατικά τους  χωρίς καμία προσθήκη συντηρητικών.

Προδιαγραφές προϊόντων

ΠΡΟΙΟΝBRIXACIDITYpHBOSTWICKΔΙΑΦΟΡΑΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ
Πουρές ροδακίνουMin 9.50.30-0.703.60-4.0010.0-19.0Min 300 ppm Vit C at production  
  • Ασηπτικός σάκος 220lt σε βαρέλι
  • Χύμα για βυτίο

Συμπυκνωμένος πουρές ροδακίνου30-320.90-2.103.30-4.1012.0-19.0 (10Bx)Min 300 ppm Vit C at production
  • Ασηπτικός σάκος 220 lt σε βαρέλι
Συμπυκνωμένος πουρές ροδακίνου
 20-220.60-1.40 3.60-4.10 10.0-18.0 (10Bx)   Min 300 ppm Vit C at production  
 
  •  Ασηπτικός σάκος 220 lt σε βαρέλι
Πούλπα ροδακίνου (κομμάτια ροδακίνου)9 – 11 3.40 – 3.90  pieces of various sizes
  •  Aσηπτική σακούλα σε μεταλλικό βαρέλι 220 lt
Κονσερβοποιημένα ροδάκινα   1,5-1-3-3,5-5-5,5 Kg
Κύβοι ροδακίνου4x4x4mm, 6x6x6mm ή 10x10x10mm  
   
  • Ασηπτικός σάκος 220 lt σε βαρέλι
Φέτες Ροδακίνου9 - 11 3.40 – 3.90  pieces of various sizes 
  •   Ασηπτικός σάκος 220 lt σε βαρέλι
Κύβοι ροδακίνου σε κονσέρβα14x14x14mm ή 16x16x16mm
  • Κουτί 1 kg
  • Κουτί 5 kg
Συμπυκνωμένος χυμός ροδακίνου(διαυγασμένος)65±12.10-4.503.20-4.00 N/A
  • Turbidity < 4 NTU
  • Pectin test negative
  • Aσηπτικός σάκος 220 lt
  • Χύμα για βυτίο
Συμπυκνωμένος χυμός ροδακίνου
 
(cloudy)
40±11.20-2.803.60-4.2012.0-19.0 (10Bx) 
  • Pulp 2.0 – 8.0 %
  • Min 200 ppm Vit C at production

 
  • Ασηπτικός σάκος 220 lt
  • Χύμα για βυτίο
Συμπυκνωμένος χυμός ροδακίνου
(cloudy)

 36±0.5 1.10-1.803.60-4.00
 
 Ν/Α 
  • Pulp 4.0 – 8.0 %
  • Min 400 ppm Vit C at production
  • Ασηπτικός σάκος 220 lt σε βαρέλι
  • Χύμα για βυτίο
Φρουτοπαρασκευάσμτα ροδακίνουΣύμφωνα με τις απαιτήσεις του πελάτη   
  • Ασηπτική δεξαμενή 1000 lt
  • Ασηπτική δεξαμενή 450 lt
  • Ασηπτικός σάκος 220 lt σε βαρέλι
  • Πλαστικό δοχείο 10 lt
  • Πλαστικό δοχείο 20 lt
Γέμιση ροδακίνου για προϊόντα αρτοποιίαςΣύμφωνα με τις απαιτήσεις του πελάτη    
Βάση για γρανίτα ροδάκινοΓια περισσότερες πληροφορίες στείλτε μας e-mail  
  • Πλαστικό δοχείο 5lt
Σιρόπι ροδακίνου για παγωτάΣύμφωνα με τις απαιτήσεις του πελάτη  
  • Μπουκάλι 1 lt
Αρωμα ροδακίνου FTNFΓια περισσότερες πληροφορίες στείλτε μας e-mail
  • Χύμα για βυτίο
  • Σε βαρέλι

Χρονοδιάγραμμα Παραγωγής

ΙΑΝΦΕΒΜΑΡΑΠΡΜΑΙΟΙΟΥΝΙΟΥΛΑΥΓΣΕΠΤΟΚΤΝΟΕΔΕΚ
      CHB_peachCHB_peachCHB_peach   

Μίγματα χυμών

BLENDΦΡΟΥΤΑ
Νέκταρ μήλο, πορτοκάλι, ροδάκινο
CHB_appleCHB_orangeCHB_peach
Φρουτοποτό πορτοκάλι, μήλο, βερύκοκο, ροδάκινο, καρότο, λεμόνι, μάνγκο, πάσσιον
CHB_orangeCHB_appleCHB_apricotCHB_peachCHB_carrotCHB_lemonCHB_mangoCHB_passion
Χυμός, ροδάκινο, μήλοCHB_peachCHB_apple

Βιομηχανίες

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣEΦΑΡΜΟΖΟΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Εμφιάλωσης χυμών και αναψυκτικών
χυμοί, αναψυκτικά, φρουτοποτά, νέκταρ
Γαλακτοκομικά
γιαούρτια, επιδόρπια γιουρτιού
Αρτοσκευάσματα
γεμίσεις για κρουασάν, τσουρέκια, βάφλες
Παγωτά
σιρόπια και φρουτοπαρασκευάσματα
HoReCa
κομπόστες ροδάκινων, σιρόπια για ποτά, Tetrapack
Αρωματοβιομηχανίες
φυσικά αρώματα φρούτων (FTNF flavors)
Βιομηχανίες παρασκευής μαρμελάδων
μαρμελάδες
Βιομηχανίες παιδικών τροφών
πουρέδες

Πιστοποιήσεις

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
CHB
ISO 22000: 2005
QMSCERT
CHBBRCNSF CERTIFICATION
CHBVoluntary Control System (VCS)
SGF International E.V.
Sure – Global – Fair
CHBKosher
Εβραϊκή Κοινότητα Θεσσαλονίκης
CHBHalal
Μουφτία Ξάνθης
VITOMISO 22000: 2005
QMSCERT
VITOMInternational Food Standard (IFS)
Global Food Safety Institute
VITOMKosher
Εβραϊκή Κοινότητα Θεσσαλονίκης

Μεταφορά

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣΜΕΣΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ
VITOMβυτίοοδικώς από εργοστάσιο
VITOMφορτηγό
οδικώς από εργοστάσιο
VITOMcontainer
ακτοπλοϊκώς από λιμένα Θεσσαλονίκης