Εταιρία

Istoria

 

 

Η πρώτη επιχειρηματική δραστηριότητα της CHB ξεκίνησε το 1955 με την εξαγωγή ελληνικών φρέσκων φρούτων, κυρίως εσπεριδοειδών, στην Ευρώπη. Από τότε μέχρι σήμερα έχει μία συνεχή παρουσία και έχει καταφέρει να είναι παγκοσμίως μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κλάδο επεξεργασίας φρούτων.

Ιστορία

 • 1955 Η εταιρεία ξεκινά την πρώτη επιχειρηματική της δραστηριότητα, την εξαγωγή ελληνικών φρέσκων φρούτων , κυρίως εσπεριδοειδών, στην Ευρώπη.
 • 1970 Η εταιρεία παράγει συμπυκνωμένους χυμούς εσπεριδοειδών , ενώ την ίδια δεκαετία προχωρά και στην παραγωγή πουρέ φρούτων από ροδάκινο, βερίκοκο, αχλάδι καθώς και στην παραγωγή χυμού από σταφύλι.
 • 2003 Η επόμενη γενιά των αδερφών Χριστοδούλου αναλαμβάνει τη διοίκηση της επιχείρησης. -Εξελίσσονται οι τεχνικές παραγωγής και νέα προϊόντα εισάγονται, όπως οι χυμοί από ακτινίδιο, κεράσι και δαμάσκηνο. Επιπλέον, η γκάμα των παραγόμενων προϊόντων εμπλουτίζεται καθώς παράγονται παρασκευάσματα φρούτων που χρησιμοποιούνται κυρίως από τις γαλακτοβιομηχανίες.
 • 2004 Η οικογένεια Ι. Χριστοδούλου αποκτά τη VITOM A.E η οποία ειδικεύεται πολλά χρόνια στην παραγωγή κομπόστας. Το γεγονός αυτό την καθιστά σε έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς παγκοσμίως και έτσι διπλασιάζεται η παραγωγική δυναμικότητα της εταιρείας. -Την ίδια χρονιά ξεκινά η παραγωγή κύβων ροδάκινου σε ασηπτική συσκευασία
 • 2005 Ασηπτικά καρποκύτταρα πορτοκαλιού και συμπυκνωμένος χυμός μήλου συμπληρώνουν περεταίρω την ποικιλία των προϊόντων.
 • 2007 H CHB ανέπτυξε δύο νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες: την εμφιάλωση χυμών για προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας με την εγκατάσταση 2 γραμμών παραγωγής Tetra Pak, καθώς επίσης και την παραγωγή βάσεων και μειγμάτων χυμών. Επιπλέον, τρία νέα προϊόντα προστίθενται: πούλπα βερίκοκου (κομμάτια βερίκοκων σε ασηπτική συσκευασία), συμπυκνωμένος και διαυγασμένος χυμός βερίκοκου και ροδάκινου.
 • 2008 Εγκαθίσταται μία νέα γραμμή PET στο τμήμα εμφιάλωσης και δημιουργείται μία νέα ανεξάρτητη μονάδα παρασκευής φρουτοπαρασκευασμάτων.
 • 2009 Ξεκινά η παράγωγή εκχυλίσματος τσαγιού (μαύρου και πράσινου) ,η παραγωγή φυσικών αρωμάτων (FTNF) καθώς επίσης και η παραγωγή χυμού από ρόδι. -Η εταιρεία αναλαμβάνει την τυποποίηση βιολογικών χυμών για προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας.
 • 2010 Ξεκινά η παραγωγή βιολογικών χυμών πορτοκαλιού και λεμονιού και υποπροϊόντων τους. -Υλοποιείται πλήρης ανακαίνιση των κτιριακών εγκαταστάσεων και νέα επένδυση πραγματοποιείται για νέους αποθηκευτικούς χώρους άνω των 3.000 τόνων για μη συμπυκνωμένους χυμούς (NFC). -Ξεκινά δοκιμαστικά η παραγωγή κομπόστας ροδάκινου σε γυάλινα βάζα.
 • 2011 Mία νέα σειρά προϊόντων προστέθηκε στην γκάμα της CHB, σιρόπια καφέ σε έξι διαφορετικές γεύσεις. -Η CHB/VITOM για πρώτη φορά παρουσιάζει στην λιανική αγορά 3 χυμούς με βάση το ρόδι και 3 βιολογικούς με την επωνυμία “Οικογένεια Χριστοδούλου”.
 • 2015 H CHB / VITOM προχώρησε σε μεγάλη επένδυση στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης. Η εγκατάσταση νέας γραμμής παραγωγής καθώς και η επέκταση κτιριακών εγκαταστάσεων στοχεύει στην αύξηση παραγωγής των κονσερβοποιημένων φρούτων.

 

Orama

Όραμα

Θέλουμε να καθιερώσουμε τα προϊόντα μας ως τη No 1 επιλογή στις προτιμήσεις των πελατών μας, ισχυροποιώντας την παγκόσμια παρουσία μας με την προσθήκη νέων, πρωτοποριακών και υψηλής ποιότητας προϊόντων. Οι βασικές αξίες τις οποίες ακολουθούν όλες οι δραστηριότητες της επιχείρησης είναι:

 • Ποιότητα: Βασική μας προτεραιότητα είναι να προσφέρουμε στους πελάτες μας υψηλής ποιότητας προϊόντα.
 • Συνεργασία: Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην αποτελεσματική συνεργασία, καθώς πιστεύουμε ότι οι μακροχρόνιες σχέσεις είναι τα θεμέλια της επιτυχίας και της συνεχούς εξέλιξής μας.
 • Επαγγελματική συμπεριφορά: Λειτουργούμε πάντα με αξιοπιστία, υπευθυνότητα και αφοσίωση ανταποδίδοντας έτσι την εμπιστοσύνη όλων όσων μας επιλέγουν.
 • Σεβασμός στο περιβάλλον: Σε κάθε φάση των δραστηριοτήτων μας προσπαθούμε να λειτουργούμε νε γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος.

 

 

AnthropinoDynamilo

Ανθρώπινο δυναμικό

Η επιτυχημένη πορεία της CHB οφείλεται κατά ένα μεγάλο μέρος στο ανθρώπινο δυναμικό ,το οποίο αποτελεί ανεκτίμητο κεφάλαιο για την εταιρεία. Μέσα από συνεχή εκπαίδευση και διασφάλιση πολύ καλών συνθηκών εργασίας η εταιρεία προσπαθεί να εξελίξει τους εργαζομένους στο καλύτερο δυνατό επίπεδο, ώστε να συμβάλουν στις προοπτικές της περαιτέρω ανάπτυξής της.

 

 

Perivallon

Περιβάλλον

H μέριμνα για το περιβάλλον αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της αναπτυξιακής πολιτικής της CHB. Το φυσικό περιβάλλον προστατεύεται διότι λαμβάνονται συνεχώς μέτρα για τη μικρότερη δυνατή επέμβαση καθώς και για τη μικρότερη τεχνικά δυνατή επιβάρυνση της ατμόσφαιρας.

Και στα δύο εργοστάσια, CHB και VITOM ,υπάρχει μονάδα βιολογικού καθαρισμού ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων για την εξοικονόμηση ηλιακής ενέργειας.

Για να διαβάσετε την πολιτική περιβαλλοντικής διαχείρησης της Vitom πατήστε εδώ.

 

Pelates

Πελάτες

Η CHB και η VITOM εξάγουν στην Ευρώπη, την Ασία, την Μέση Ανατολή, την Αφρική, την Αυστραλία και την Αμερική το 85% της ετησίας παραγωγής τους.