Βερίκοκο
Τα ελληνικά βερίκοκα χαρακτηρίζονται για το χρώμα τους, την ιδιαίτερη γεύση τους και το άρωμά τους. Είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, αλλά περιέχουν επίσης βιταμίνες C, Β1, Β2 και φυσικά σάκχαρα. Από τα βερίκοκα παράγονται μαρμελάδες, κομπόστες, χυμοί και φρουτοπαρασκευάσματα.
Η σοδειά του βερίκοκου στην Ελλάδα αρχίζει τον Ιούνιο και διαρκεί μέχρι τον Ιούλιο και η κύρια ποικιλία που χρησιμοποιείται στην παραγωγή μας είναι η Bebeco.
Τα κυριότερα προϊόντα που παράγονται από το βερίκοκο είναι:
Πουρές βερικόκου: Πρόκειται για πουρέ από αποφλοιωμένα και πολτοποιημένα φρέσκα, ώριμα και ελληνικής προέλευσης βερίκοκα, ποικιλίας Βebeco. Συσκευάζεται σε ασηπτική συσκευασία ή σε ασηπτικές δεξαμενές για χύμα μεταφορά με ισοθερμικά βυτία.
Συμπυκνωμένος πουρές βερικόκου: Πουρές από φρέσκα, ώριμα, ελληνικής προέλευσης βερίκοκα τα οποία μετά την πολτοποίηση συμπυκνώνονται κατάλληλα ανάλογα με το βαθμό brix που επιθυμείται.
Κομπόστα βερικόκου: Πρόκειται για βερίκοκα ελληνικής προέλευσης κομμένα στη μέση και συσκευασμένα με σιρόπι σε κονσέρβα.
Πούλπα βερικόκου: Είναι κομμάτια βερίκοκου ποικιλίας Bebeco συσκευασμένα σε ασηπτική συσκευασία. Απευθύνονται κυρίως σε βιομηχανίες παρασκευής μαρμελάδων.
Προδιαγραφές προϊόντων
ΠΡΟΪΟΝ | BRIX | ACIDITY | pH | BOSTWICK | ΔΙΑΦΟΡΑ | ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ |
---|---|---|---|---|---|---|
Πουρές βερικόκου | Min 10.2 | 0.90-1.50 | 3.45-3.85 | 11.0-17.0 | Min 300 ppm VitC at production |
|
Συμπυκνωμένος πουρές βερικόκου | 30-32 | 2.00-3.50 | 3.20-3.80 | 14.0-20.0 (11 Bx) | Min 300 ppm VitC at production |
|
Βιολογικός πουρές βερικόκου | Min 10.2 | 0.90-1.50 | 3.45-3.85 | 11.0-17.0 | Min 300 ppm VitC at production |
|
Κομπόστα βερικόκου | 1-3-5 Kg | |||||
Πούλπα βερικόκου (κομμάτια βερικόκου) | 9.0-11.0 | 3.40-3.90 | Pieces of various sizes |
|
||
Συμπυκνωμένος χυμός βερικόκου (διαυγασμένος) | 65±1 | 6.00-8.50 | 3.20-4.00 | N/A |
|
|
Φρουτοπαρασκεύασμα βερικόκου για γιαούρτια | Σύμφωνα με τις απαιτήσεις του πελάτη |
|
||||
Γέμιση βερικόκου για προιόντα αρτοποιίας | Σύμφωνα με τις απαιτήσεις του πελάτη | |||||
Άρωμα βερικόκου FTNF | Για περισσότερες πληροφορίες στείλτε μας e-mail |
|
Χρονοδιάγραμμα παραγωγής
ΙΑΝ | ΦΕΒ | ΜΑΡ | ΑΠΡ | ΜΑΙΟ | ΙΟΥΝ | ΙΟΥΛ | ΑΥΓ | ΣΕΠΤ | ΟΚΤ | ΝΟΕ | ΔΕΚ |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
![]() | ![]() |
Μίγματα χυμών
BLEND | ΦΡΟΥΤΑ | |||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Χυμός βερύκοκο, μήλο, πορτοκάλι | ![]() | ![]() | ![]() | |||||
Φρουτοποτό πορτοκάλι, μήλο, βερύκοκο, ροδάκινο, καρότο, λεμόνι, μάνγκο, πάσσιον | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
Βιομηχανίες
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ | EΦΑΡΜΟΖΟΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ |
---|---|
Εμφιάλωσης χυμών και αναψυκτικών | χυμοί, αναψυκτικά, φρουτοποτά, νέκταρ |
Γαλακτοκομικά | γιαούρτια, επιδόρπια γιουρτιού |
Αρωματοβιομηχανίες | φυσικά αρώματα φρούτων (FTNF flavors) |
Βιομηχανίες παρασκευής μαρμελάδων | μαρμελάδες |
Βιομηχανίες παιδικών τροφών | πουρέδες |
HoReCa | κομπόστες βερικόκου |
Πιστοποιήσεις
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ | ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ | ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ |
---|---|---|
CHB | ISO 22000: 2005 | QMSCERT |
CHB | BRC | NSF CERTIFICATION |
CHB | Voluntary Control System (VCS) | SGF International E.V. Sure – Global – Fair |
CHB | Kosher | Εβραϊκή Κοινότητα Θεσσαλονίκης |
CHB | Halal | Μουφτία Ξάνθης |
VITOM | ISO 22000: 2005 | QMSCERT |
VITOM | International Food Standard (IFS) | Global Food Safety Institute |
VITOM | Kosher | Εβραϊκή Κοινότητα Θεσσαλονίκης |
Μεταφορά
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ | ΜΕΣΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ | ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ |
---|---|---|
VITOM | βυτίο | οδικώς από εργοστάσιο |
VITOM | φορτηγό | οδικώς από εργοστάσιο |
VITOM | container | ακτοπλοϊκώς από λιμένα Θεσσαλονίκης |
CHB | βυτίο | οδικώς από εργοστάσιο |
CHB | φορτηγό | οδικώς από εργοστάσιο |
CHB | container | ακτοπλοϊκώς από λιμένα Πειραιά |